Recensie Op Glad Ijs Door E.M.R. Koopman

Op glad ijs - E.M.R. Koopman"


"3 pareltjes, stuk voor stuk spannend"


Het boek "๐˜–๐˜ฑ ๐˜จ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ซ๐˜ด" door E.M.R. Koopman is een verhalenbundel met 3 verschillende verhalen van de schrijver.


Verhaal 1: "๐˜‹๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ง๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ง๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ต๐˜ฆ"


Roos, een tiener is doof. Ze gaat met haar jongere zus Emma naar een dansfeest. Op het feest krijgt ze een jongen in de gaten, die tot haar verbazing, gebarentaal kent. Op het moment dat ze wil beginnen communiceren met hem, wordt hun oogcontact abrupt verbroken door een aardbeving. Er storten een aantal gebouwen in en ze kan de jongen nergens meer zien. Elektriciteit en telefoons zijn afgesloten, overal schade, geen nieuws van haar opa. Ze besluit om hem zelf te gaan zoeken. Loopt dat wel goed af?


Een verhaal over moed, angst en avontuur. Een verfrissende kijk op iemand met een beperking. Dit verhaal toont aan dat als je iets wil bereiken, hoe moeilijk ook, als je echt je best doet, het je echt wel zal lukken.


Verhaal 2: "๐˜–๐˜ฑ ๐˜จ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ซ๐˜ด"


Levi werkt in het Rijksmuseum samen met Tess, die hem de job aanbood. Levi is een schildertalent en heeft samen met Tess een handeltje in nepschilderijen opgericht. Tot nu toe loopt de verkoop goed en zijn ze nog niet betrapt. Maar blijft dit zo?


Een spannend verhaal over oplichting en nepschilderijen. Over bedrog en geheimen. Een kleine illegale praktijk die uitdraait op veel grotere problemen.


Verhaal 3: "๐˜–๐˜ฏ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ช๐˜จ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ"


Jan heeft een hekel aan treinen. Hij zit op het perron te wachten tot de trein bijna vertrekt om bij zijn dochter op bezoek te gaan voor de feestdagen. Hij ziet een oude bekende verschijnen. 50 jaar is voorbij gegaan. Wie is ze en wat is hun geschiedenis?


Een historisch romantisch kortverhaal, over oude liefde en angstige tijden. een tragische periode die toch een mooi einde kent.


Dit boek met 3 kortverhalen is een pareltje, ik heb er stuk voor stuk van genoten. mooi geschreven, spannend, romantisch, avontuurlijk. Een echte aanrader om tussendoor eens te lezen. Deze krijgt 5 sterren.


Genre: kortverhalen

ISBN: 9789464510621

Uitgever: Books and Butterflies

Aantal paginaโ€™s: 46

Uitvoering: ebook

Uitgave: 29 april 2022


Bedankt Books and Butterflies uitgeverij voor dit leesexemplaar.

Reactie schrijven

Commentaren: 0