Recensie Day Dreamer Door Luna Van Roosen

Day Dreamer - Luna Van Roosen


Het boek "Day Dreamer" geschreven door Luna Van Roosen gaat over Lora, ze woont samen met haar mama, stiefvader en stiefzus. Ze traint voor een marathon en gaat daarvoor met haar hondje Henry trainen in het bos. Mama verbood haar om van het pad af te dwalen, maar doet dat toch om haar hondje te vangen. Ze is de weg kwijt. Na uren ronddolen komt ze bij de poorten van een kasteel waar er een groot geheim schuil gaat. Kan ze zich aan alle regels van het kasteel houden en heelhuids terug thuis raken?


Dit boek is het eerste deel van een tweedelige reeks. Ik had het al even in de kast staan en ben er eindelijk toe gekomen het te lezen. 


Het is heel vlot geschreven en je wordt direct in het verhaal meegesleurd. De schrijfster gebruikt hier bekende sprookjes, verhalen, ... als leidraad, maar geeft er een heel verrassende twist aan! Dit is een unieke kijk op de klassieke verhalen van de gebroeders Grimm. 


Ik heb nog geen enkel ander boek gelezen met hervertellingen van sprookjes dat me zo aansprak als deze. Fantastisch geschreven, leuk verhaal, makkelijk te lezen en begrijpen. De wereldopbouw is geweldig omschreven, heel gedetailleerd en bijna poetisch! 


Het boek zelf heeft ook een heel mooie layout met hoofdstukart en illustraties die te maken hebben met het verhaal. Een prachtexemplaar. 


Dit boek is een echte aanrader voor wie van hervertellingen houdt. Ik ga direct aan het tweede boek "Night Thinker" beginnen sie! 

Deze krijgt er 5 🌟.


tot de volgende blog!

Grtjs 

Liesbeth


Genre: YA

ISBN: 9789082986396

Uitgever: Hamley Books

Aantal pagina’s: 280

Uitvoering: hardcover

Uitgave: 15 september 2019

Reactie schrijven

Commentaren: 0